Acasa
Produse
Despre noi
Certificari
Devino Partener
Cariere
Media
Arie Rezervata
Contact

Sticla Siguranta

Arhitectura de azi este de neconceput fara sticla ca material de constructie. Cladirile moderne inundate de lumina naturala necesita o sticla cu proprietati speciale. Sticla laminata combina intr-o singura foaie de geam, identica ca aspect cu o sticla obisnuita, diferite functii necesare vitrajelor moderne. Acest produs asigura siguranta persoanelor si securitatea cladirilor impotriva diverselor pericole.

Gama vitraje

Gama de geamuri de siguranta cuprinde combinatii de sticle laminate de diferite grosimi cu una sau mai multe randuri de folie PVB (polivinil butiral) ce determina clasa de siguranta a geamului. Cele mai utilizate tipuri de sticla laminata sunt definite in tabelul de mai jos:

Standardul european DIN EN 356 - rezistenta impotriva atacurilor clasifica sticlele in functie de rezistenta lor la atacurile manuale. Geamul este supus unui impact cu o bila de otel in greutate de 4.11 kg ce este lasata sa cada de la diferite inaltimi. Clasa de rezistenta a sticlelor se determina conform tabelului de mai jos

Impact bila de otel 4,11 kg (D=100 mm)
​Aruncare de la 4 inaltimi diferite

Avantaje

Siguranta
isi pastreaza integritatea chiar si dupa spargere prevenind riscul de ranire

Securitate
rezista la lovituri repetate cu
​obiecte contondente

Protectie
poate fi utilizat in aplicatiile ce presupun expunerea de bunuri 
de valoare (vitrine)

Fonoizolatie
asigura un nivel de izolare fonica superior sticlei monolitice de aceeasi grosime

Protectie UV
protejeaza impotriva efectului de decolorare cauzat de razele ultraviolete

Fisa tehnica

Ce inseamna "Siguranta" si "Securitatea"?

Desi sunt asemanatoare, cele doua cuvinte definesc notiuni diferite atunci cand ne referim la sticla. Sticla de Siguranta este o sticla care previne riscul de accidente in caz de impact. Sticla de Securitate rezista la atacuri deliberate exercitate manual, cu arme de foc sau explozibil. Doar utilizarea sticlei potrivite nu este in masura sa asigure protectia dorita daca nu este utilizata o rama si un sistem de fixare adecvat. De aceea este imperativ necesara combinarea vitrajelor performante cu sisteme de tamplarie adecvate.

Este recomandata utilizarea sticlei de siguranta la toate vitrajele usilor si ferestrelor situate la o distanta mai mica de 1.5 m de
pardosea. De asemnea aceeasi sticla de siguranta trebuie utilizata pentru toate vitrajele fixe situate sub 0.8 m de pardosea.